Flot fight ikke nok, Tuse IF trak det længste strå i pokalbrag

image
Joakim Lemmé
16. juni 2022 kl. 08:52

Da jeg steg ud af familiens bil, var det som om at det summede. En helt særlig stemning havde indfundet sig ved home Idrætspark. To knægte cyklede forbi mig i høj fart, da jeg ankom til stadion, med hver sin sportstaske over skulderen og med smil helt op til ørerne. Der var lagt pølser på grillen, kasserne med sodavand stod halvtomme grundet stor efterspørgsel. Klubbens hovedsponsor home Hedehusene havde endnu en gang inviteret på grillpølser og sodavand/øl. Humøret blandt fans, spillere, frivillige og andet godtfolk fra Hedehusene og omegn var højt. Solen var sågar tittet frem. Hvad mere kunne man dog ønske sig? Nu var der dømt seriøst pokalbrag for alle pengene.

Kampen fløjtes i gang, og her var det Tuse IF der kom bedst fra land. Tuse IF startede ud ganske sikre på bolden og gode til at bevare tempoet i sit boldspil. FHF kæmpede for sagen allerede fra første fløjt i form af flere intense dueller og hårdt fysisk spil. FHF ville i dag spille fysisk spil, og det blev bestemt udfoldet i løbet af kampens 90 minutter. På modstanderholdets venstrekant var man udstyret med en uhyggeligt driblestærk kantspiller. Selvom vedkommende ikke havde meget at gøre godt med, ment i højde og drøjde, var han ubestridt modstanderholdets bedste mand.

Der var ikke spillet mange minutter før førnævnte spiller fra modstanderholdet, tog et par kække, hurtige træk ind i banen. En aflevering, som var ment til at finde en angriber i feltet. Dette forsøg blev dog godt blokeret af Fløng Hedehusenes bagerste kæde. Jonas Alberg på højrebacken var kommet på lidt af en opgave til tirsdagens pokalopgør, med en hurtig og driblestærk kantspiller som nærmeste modstander, der skulle dækkes og blokeres tæt. Alberg kom dog flere gange sejrrigt ud af de dueller med Tuses kantspiller, fysikken vandt i sidste ende.

Tuse IF kommer foran efter et lille kvarters spil. En Tuse-angriber skal blot sætte en fod på inde i det lille målfelt, da en flad aflevering fra kanten serveres lige i fødderne på Tusemanden. Og det var hvad der skete. Mål. 0-1 til Tuse IF.

Fløng Hedehusenes boldbehandling syntes i store dele af kampen at være usikker, når man havde bolden inden for egne rækker. Særligt havde forsvaret en tendens til at satse på lange bolde, så snart man skulle omstille sig. Det prægede hjemmeholdets boldspil meget, og det var en klar hovedfaktor til at spillet sommetider virkede uorganiseret og forjaget.

Efter cirka 21 minutters spil, skyder en modspiller en flad, drilsk bold med retning mod det korte hjørne. En let sag for målmand Lucas Henriksen, der var hurtigt nede og afværge.

Efter 30 minutters spil, går Jonas Alberg ud, og ind kom Sofus Van Hauen. Indskiftningen af Sofus Van Hauen tilførte truppen en ny energi, der syntes tiltrængt. Efter lidt småspil omkring banens midte, lander bolden pludseligt hos Rasmus Meng. Meng tager et, to træk og skyder på overliggeren. Der lyder et brag. Et drøn af skud fra Meng et pænt stykke udefra, er lige ved at overraske Tuse IF’s målmand. Tuse IF samler hurtigt op igen, og omstiller straks. Lykkeligvis ville Magnus Christiansen, én af truppens nøgleprofiler til tirsdagens pokalkamp, det anderledes. I en ren sprint fra modstanderholdets målfelt, den sidste tredjedel af banen, til banens midte, kommer midtbaneslideren tilbage og får afværget en farlig omstilling. Endda ganske overlegent og med en god portion overskud. Det aftvang respekt fra jeres udsendte. Magnus Christiansen var med i samtlige dueller og tacklinger kampen igennem, og kom 9 ud af 10 gange sejrrigt gennem.

Førnævnte Magnus Christiansen får i de døende minutter af første halvleg et forsøg på mål, en smule udefra, men uden held, da han prøver at tippe den over forsvaret og derigennem lave en aflevering til Fløng-Hedehusens frontangriber Alexander Damgaard. Selvom der var ganske frit, der hvor Magnus Christiansen modtog bolden, var det som om at presset blev for stort. Tuse IF kan med lethed samle en lettere iltfattig bold op og starte på ny. Med et minuts overtid, tillader kampens dommer ikke mere. 0-1 ved pause.

I første halvleg var Tuse IF i klart bedre form end hjemmeholdet, der var langt mere overskud i deres spil, og man kunne godt mærke at de til dagligt spiller i Sjællandsserien. I anden halvleg var virkeligheden dog en anden. Modstanderholdet tabte pusten, mens at Fløng-Hedehusene derimod vågnede op til dåd og ville mere. Tuses venstrekant voldte generelt hjemmeholdet mange problemer. Efter 55 minutters spil, måtte målmand Lucas Henriksen endnu engang hive en feberredning ud af ærmet. Der sparkes fladt mod det lange hjørne. Bolden kurede langs med det lange kunstgræs, og tiden syntes næsten at stå stille. Lucas Henriksen får akkurat vippet bolden udenom eget mål - og egen stolpe - da han får reddet bolden med det yderste af fingrene. En mægtig redning der vakte stor jubel hos de mange fremmødte tilskuere.

Der var også rum for det smukke fodboldspil til til tirsdagens pokalkamp. Driblestærke Rasmus Meng var flere gange ude i de helt frække driblinger, som heldigvis, ikke mindst for førnævnte, lykkedes gang på gang. Fodboldspillet syntes at være en leg for Fløng-Hedehusenes nummer 7, eftersom her også sneg sig en tunnel ind hist og her. Han var i hopla, og glæden til fodbolden var til at tage og føle på.

Tuse IF kommer på 0-2, da der sendes en flad bold mod den venstre kant, der havde voldt hjemmeholdet så mange problemer under tirsdagens pokalkamp. Målmand Lucas Henriksen stormer ud af målet, men kan intet gøre da modspilleren uden at tøve lobber den over Fløng-Hedehusenes ellers sikre sidste skanse.

Efter flere skud på mål, der ikke for alvor bliver farlige, lykkedes det endelig. Sebastian Olsson, placeret lige kort for banens midte, finder Rasmus Meng i et farligt dybdeløb. På kanten af feltet, affyrer Meng og rammer den suverænt i en regulær ‘first-timer’. En målmand uden chance må forgæves hente bolden ud af nettet. 1-2.

Forsvaret hos Fløng-Hedehusene Fodbold var dygtige til at bryde op, men boldbehandlingen haltede til tider en smule. Omkring 83 minutter spillet, er fanden atter løs i laksegade. Rasmus Meng modtager bolden nær den ene sidelinje, tager et par træk med bolden, for dernæst at tage to hurtige, kække træk ind i banen for at afslutte. En tør afslutning lige på, som Tusemålmanden får afværget i en flot parade. Returbolden bliver samlet op af Alexander Damgaard, som var placeret i en ellers gunstig og yderst målfarlig position, men linjedommeren havde vinket med flaget; offside.

Dommerstanden havde intet imod hårdt fysisk spil og tillod derigennem også meget. I slutningen af kampen blev det til flere intense dueller, særligt i luftlaget, hvor navnlig Rasmus Meng til slut i kampen blev snydt for et frispark. Retorikken var slutteligt spids blandt Fløng-Hedehusene Fodbold og Tuse IF. Det resulterede i et gult kort til Fløng-Hedehusenes Anders Jeppesen, der på trods af en velspillet kamp, måtte gå ud et par minutter før tid. Kampen dør ud, og der kommer ikke for alvor flere nævneværdige chancer. Fløng-Hedehusene Fodbold taber kampen 1-2 til Tuse IF fra Sjællandsserien.

Gejsten var der hos hjemmeholdet, og i perioder blev der spillet voldsomt god fodbold hos hjemmeholdet, men Tuse IF var bedst på dagen. Boldspillet var mere sammenhængende og oftest knap så forjaget som hjemmeholdet i perioder, konditionen bedre og erfaringerne fra hverdagen i Sjællandsserie spillede helt klart også en central rolle i tirsdagens pokalopgør. Fløng-Hedehusene Fodbold takker for opbakningen til de godt 350 tilskuere, der dukkede op på dagen. En sværm af mennesker var placeret bag banens ene mål, eftersom det ikke var muligt at se kampen fra sidelinjerne. Det pyntede i landskabet, og var helt entydigt med til at løfte spillerne igennem kampen. Slagsange blev det også til, da en større flok unge drenge troligt sang igennem bag det ene mål. Og så blev der langet godt med både pølser og vand over disken i boden klos op ad banen. Der var på dagen fornemmelser af en opbakning, en tilslutning fra de lokale, som var en divisionsklub værdig. Af samme årsag kom alle campingstole som BAUHAUS venligt sponsorerede i forbindelse med corona-restriktionerne i brug. Fornem opbakning, tak.